Use arrow keys to navigate

Scroll to discover

Stowe Court, Stowe

Client

Private

Date of Completion

July 2011

Location

Stowe

Project Details

This new 7,000 sq ft (650 sq m) farmhouse sits in the open countryside in nine acres of farmland, part of which has been transformed into a wonderful garden. It replaces an existing dwelling and unifies the design in an appropriate way with the adjacent, recently reconstructed barns.

The design of the house is inspired by Breton architecture and features substantial stone buttresses and an apse-like front, with slate cut to the curved slope of the roof. It is constructed from local coursed limestone with bronze window frames. Sizeable oak trusses have been used in parts of the house and annexes and the finishes are of the highest quality.


Next up in Bespoke Housing projects - Bees Hive, Olney

Do you have a project in mind? +44(0)1234 241758