Use arrow keys to navigate

Scroll to discover

Home in the Hillside

Client

Private

Location

Olney

Project Details

This consented scheme is for a new contemporary house situated within the garden of an existing property. The house sits within the hillside to create a partially earth sheltered dwelling. As a result of the topography, the house is upside down, with the entrance at road level and the main living and sleeping areas below. A key principle of the design was to maximise the enjoyment of the wonderful views of the river valley. The Southern facade is largely fenestrated with balconies and terraces which open off the living spaces. The house is designed to be highly sustainable.

Testimonial

We are delighted with the design of the new build. You have created something we always wanted but didn't know how to achieve. The level of creativity and thought you put into the project, to make it fit perfectly with its surroundings, is a masterstroke. Thank you.


Next up in Bespoke Housing projects - Bespoke Homes, Olney

Do you have a project in mind? +44(0)1234 241758